Livlig diskussion om matevenemang den 4.3

Finlands Toscana, Finlands Riviera, Finlands motsvarighet till Skåne? Såhär lät det bland deltagarna då ett femtontal engagerade samlats för att diskutera matevenemang i Västnyland. Projektet Bra mat i Västnyland bjöd in evenemangsarrangörer, lantbrukare, företagare och föreningsaktiva till en diskussion med temat: Morgondagens matmarknader? såsom kunden vill ha det!?

Under tillfället diskuterades olika möjligheter till samarbete och hur man skall gå vidare för att samla mångfalden av lokala produkter och göra dem lätta att nå för kunden.

Högt på listan finns en evenemangskoordinator som skulle sköta allt det praktiska runt evenemangen, se till att informationen löper och att evenemangen får synlighet. Gång på gång kunde vi konstatera att alla behövs, men det räcker inte med föreningar och privatpersoner: också kommunerna måste vakna upp och komma med.

Under kvällens gång märktes tydligt att något stort nu har kört igång. Handlingskraften och viljan hos aktörerna är enorm, och en tydlig vi-anda växte fram under kvällen. Tillsammans ska vi skapa en bättre framtid med all den potential som redan finns. Det gäller bara att koordinera viljan för att rikta den gemensamma kraft som vi har för att få ut det bästa av det.

Diskussionerna fortsatt under två seminariekvällar i april den 11.4 och 18.4!

mer >> Västranyland


by Jenny Öhman 8.3.13

<< Takaisin